Odensehuis de Bovenkamer

… laagdrempelige dagbesteding voor mensen met beginnende geheugenklachten (dementie), ook zonder indicatie, in De Windwijzer in Vlaardingen.

Iedere dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 – 13.00 uur komen mensen naar Odensehuis De Bovenkamer. Vanuit de Sociale Benadering ondersteunen we in een huiselijke sfeer onze deelnemers met beginnende geheugenklachten (dementie). Het motto is dat niets moet en heel veel wel mag. We zetten de deelnemers in hun kracht en kijken vooral naar wat wel kan en welke bijdragen zij kunnen en willen doen aan het samenzijn. Volgens de filosofie van Odensehuizen neemt iedereen deel en draagt iedereen iets bij vanuit eigen kunnen en interesses.


Vanuit mijn expertise als Senioren- en Mantelzorgcoach vervul ik de rol van coördinator.


Wilt u meer weten, bekijk dan hier de website. En natuurlijk bent u ook van Harte Welkom aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. 
Bel me even voor een afspraak via 06-41005346.

Sociale Benadering Rotterdam Schiebroek-Hillegersberg

… voor mensen met (beginnende) geheugenklachten, al dan niet gediagnosticeerde dementie. Voor mensen die zolang mogelijk thuis willen (en moeten) blijven wonen. In Waardigheid en Trots, in Kracht en Vertrouwen en met Vreugde en Zingeving.

Vanuit de Sociale Benadering ondersteunt het team van 5 professionals, ondersteund door een schil van studenten en vrijwilligers ruim 60 deelnemers en hun naasten. We Kijken samen naar wat wél kan, wat nodig is en wat iemand graag (weer) zou willen en wat hiervoor nodig is. We ondersteunen mensen met dementie op hun reis. Dit is maatwerk. Ieder mens en zijn of haar situatie zijn immers uniek. We staan naast deelnemer en ondersteunen op een gelijkwaardige en respectvolle manier. Zelfregie van de deelnemer is hierin erg belangrijk. We zijn in nauw contact met de deelnemer, de naaste(n) en het sociaal netwerk. De relatie als interventie is de sleutel tot succes. We zijn een belangrijke spin-in-het-web.

Vanuit mijn expertise als Senioren- en Mantelzorgcoach vervul ik de rol van Sociale Benaderingsteamlid en heb ik de contacten met het Sociaal Netwerk in de wijken Schiebroek en Hillegersberg met als doel nog intensiever samen te gaan werken. Kansen te creëren om de Sociale Benadering verder te laten groeien.

Wilt u meer weten, bekijk dan hier de website. En natuurlijk bent u ook van Harte Welkom om een keer een kijkje te nemen bij één van onze gezamenlijke activiteiten.
Bel me even voor een afspraak via 06-41005346.

De Verbinding

… is de relatie waarop veel in het leven gebaseerd is. Als mens sta ik van nature in contact met anderen. Ik zoek en maak verbinding. En haal eruit wat erin zit, waar ik Blij en Gelukkig van word en wat me Energie geeft. Verbondenheid, Vriendschap, Samenwerking en Partnerschap bijvoorbeeld. Vier mooie elementen waar ik echt Blij en Gelukkig van kan zijn.

Met Coach Kevin van Bliksemkracht en Voetbalkracht heb ik zo’n verbinding. Zo eentje waar je op kunt bouwen en vertrouwen. We zijn beiden gediplomeerd en gespecialiseerd coaches. Waar ik met name Senioren en Mantelzorgers ondersteun, begeleidt Kevin Kinderen en (jong) Volwassenen.

We helpen anderen (terug) in hun kracht te komen en (weer) meer zelfvertrouwen te krijgen. Verschillende doelgroepen met in de kern dezelfde doelen. Het samenbrengen van jong en ouder en het van elkaar laten leren, vinden wij het mooiste dat er is en dit is dan ook onze gezamenlijke missie. Iedereen in zijn of haar kracht met respect voor en vertrouwen in elkaar en de verbinding vanuit het hart.

Wilt u weten wat coach Kevin precies doet? Neem gerust een kijkje op zijn websites Bliksemkracht.com en Voetbalkracht.com.

En bent u nieuwsgierig wat wij samen kunnen betekenen om jong en ouder samen te laten groeien?
Neem dan snel contact op met één van ons.

Kevin Schotte             : 06-22760625
Lydia Maathuis           : 06-41005346


SAMEN STERK IN ROTTERDAM!

In Dialoog zijn

… Pas wanneer je leert te luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact.


En in echt contact ontstaan de mooiste dingen. Dat ervaar ik 
dagelijks tijdens mijn werk als coach en in veel meer persoonlijke contacten met mensen in mijn familie en/of vriendenkring en ook daarbuiten. Bijvoorbeeld letterlijk buiten op straat. Het is een kwestie van écht horen en zien en écht de verbinding maken en houden met elkaar.


Naast coach ben ik ook opgeleid Dialoogbegeleider. Ik volgde mijn
trainingen bij Stichting in Dialoog. En heb regelmatig dialoogtafels 
geleid.
Ik vind dit geweldig om te toen. In een prettige en veilige omgeving 
komen de mooiste dingen op tafel en vertellen mensen hun kwetsbaarste verhalen. Hierdoor ontstaan mooie diepgaande gesprekken. Verbindingen. Het sterkt mensen. En het sterkt groepen. Het draagt bij aan GROEI van het individu en van de groep.


DE WEEK VAN DE DIALOOG.
In 2023 is de week van de dialoog van 3 tot en met 12 november. Thema is dit keer “Luister écht, verlies elkaar niet!”. Een thema wat actueel is in een tijd waarin de digitale wereld grote impact heeft, we elkaar niet altijd meer écht zien en horen en we elkaar sneller uit het oog dreigen te verliezen.


HOE KUNNEN WE DIT SAMEN OMBUIGEN?
Door met elkaar in dialoog te gaan! En door met mij in dialoog te gaan!
Deze week is een mooie gelegenheid om te starten met dialogen. En ik help u graag bij het organiseren en het leiden van een dialoogtafel.

Bent u (of is uw organisatie) geïnteresseerd? Bel me dan even via 06-41005346. 

Samen maken we nieuwe verbindingen, ik kijk ernaar uit!