park, bike, senior-5528190.jpg

Senioren

Ouder worden, wordt ook wel de 3e levensfase genoemd. Er breekt een nieuw tijdperk aan. Uw actieve, werkzame en sociale leven verandert. In deze fase verandert er veel in een mensenleven, zowel op fysiek, psychisch als sociaal vlak. Voorbeelden van veranderingen zijn: met pensioen gaan, minder actief kunnen zijn dan u lief is door fysieke of psychische beperkingen en/of mantelzorg voor een naaste en er vaker alleen voor staan doordat uw sociale kring kleiner wordt en mensen u ontvallen. Dit zijn grote gebeurtenissen in een mensenleven. En dit heeft een groot effect op het sociale welzijn van iemand en hoe hij of zij zich voelt. Het is heel hard werken om nieuwe zingeving te vinden. Of toch in beweging te komen of overeind te blijven in een moeilijke en ook zware situatie waarin een geliefde ziek is en veel zorg nodig heeft. Ook het opbouwen van een nieuwe sociale kring is niet makkelijk.

Soms kom je er in je eentje niet uit. Ik ben er dan om u te helpen. Samen gaan we onderzoeken wat u nodig heeft om (terug) in uw kracht te komen. En we kijken vooral naar wat wél kan, wat u zingeving geeft. En wat goed is voor u, waar u blij en gelukkig van wordt. U heeft in dit proces een hele belangrijke rol. Ik sta naast u en ga met u mee op uw reis. En u bent en blijft de regisseur van uw eigen leven en daarmee van uw zelfregie. Door uw behoeftes duidelijk in kaart te brengen, ontdekken we waar we aan gaan werken. Mijn aanpak is praktisch, duidelijk en op maat. Heel specifiek en klant- en doelgericht. Door concrete behoeftes te formuleren, help ik u stap voor stap om terug in uw kracht te komen. En iedere stap, klein of groter, is er één. Ik help u weer vooruit te gaan.

Bent u benieuwd wat ik specifiek voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande button.

Mantelzorgers

Vroeg of laat komen we er allemaal voor te staan: Mantelzorg. Het zorgen voor een geliefde, een goede vriend of buurvrouw (een naaste) die extra hulp nodig heeft. Doordat hij of zij ouder wordt of ziek is of een fysieke of psychische beperking heeft. De naaste heeft extra zorg nodig die niet vanuit de reguliere zorg geboden wordt. In “de nieuwe zorg” spelen mantelzorgers een nog grotere rol dan voorheen. Mantelzorgers zijn “the backbones” van de zorg die vaak 24/7 “aan” staan. Om hun naaste bij te staan, contact te onderhouden met het zorg en welzijn netwerk, om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en blijft lopen.

Dit heeft een heel groot effect en grote impact op iemands zijn. Op het sociale welzijn, op de gezondheid van de mantelzorger en ook op de relatie tussen mantelzorger en naaste. Soms worden de rollen omgekeerd. Bijvoorbeeld kind gaat voor ouder zorgen. En soms ontstaat er ook een ongelijkwaardigheid die de bestaande relatie verstoort. Mantelzorgers hebben over het algemeen een heel lang elastiek. Langzaamaan wordt dit elastiek steeds een stukje verder opgerekt totdat die rek eruit gaat.

 

Om dit te voorkomen, sta ik mantelzorgers bij. Ik ben een luisterend oor en sparringpartner om overeind te blijven. Ik ondersteun om terug in de kracht te komen en te helpen bij het anders organiseren van de mantelzorg. Bijvoorbeeld door meer andere (vrijwillige) zorg in te zetten zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf houdt, in balans en gezond blijft. Door samen duidelijk in kaart te brengen wat nodig is. Ik inventariseer met de mantelzorger en overleg indien nodig met het professioneel netwerk. Mijn aanpak is praktisch, duidelijk en op maat. Heel specifiek en klant- en doelgericht. Door concrete behoeftes te formuleren, help ik u stap voor stap om terug in uw kracht te komen. En iedere stap, klein of groter, is er één. Ik help u weer vooruit te gaan en meer lucht te krijgen in de (zware) mantelzorgtaak.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande button.

Professionals

Als coach ondersteun ik vanuit de Sociale Benadering zowel Senioren als Mantelzorgers. Twee doelgroepen die elkaar letterlijk en figuurlijk raken. Senioren zijn vaak ook mantelzorger. En mantelzorgers zorgen vaak voor senioren. De twee werelden raken elkaar, lopen in elkaar over of dwars door elkaar heen. Met alle uitdagingen die er zijn. In een wereld waar mensen steeds ouder worden en ook zo lang mogelijk thuis willen en ook moeten blijven wonen, 1 op de 5 mensen te maken krijgt met dementie en mantelzorg “een must” is, is er heel veel te doen. Voor Senioren, Mantelzorgers en ook voor het Professionele netwerk. Drie werelden die vaak niet geheel op 1 lijn liggen qua behoeftes en hierdoor naast elkaar gaan lopen in plaats van optimaal met elkaar in verbinding te zijn. 


Als Seniorencoach, Mantelzorgcoach en Professional gespecialiseerd in Dementie sla ik de brug tussen deze verschillende werelden. Ik ondersteun het professioneel netwerk in specifieke casussen en voorzie in een belangrijke en nodige algemene informatiebehoefte door mijn kennis en kunde met het netwerk te delen. Als professional sta ik in nauw contact met mijn deelnemers en de doelgroepen en heb ik een belangrijke signaleringsfunctie. Ik ben een verbinder en zet de relatie in als interventie en ook als instrument om samen te verbeteren en te groeien. Ik organiseer informatiebijeenkomsten, hou workshops en lezingen en verkondig “het geloof van de Sociale Benadering”. De mensgerichte aanpak die daadwerkelijk verschil maakt voor het individu, de omgeving en het grotere geheel eromheen. Hierin valt nog een hele en ook nieuwe wereld te winnen. Mijn aanpak is praktisch, duidelijk, sociaal en op maat. Heel specifiek en klant- en doelgericht. 

Bent u benieuwd wat ik voor u of uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande button. 

road, forest, fall-1072821.jpg